Majonéz házilag, azért egy fokkal egészségesebben

Valljuk be, a majonéz sajnos nem az egészséges életmód csúcsa, különösen a bolti verzió, ugyanakkor néha elgyengülünk és szükségünk van valami hasonlóra, akár azért, mert valamilyen étel nem az igazi nélküle, például némelyik saláta úgy az igazi, ha kerül bele egy kis majonéz. A jó hír, hogy otthon viszonylag egyszerűen előállítható.

Forrás: Pinterest

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tojás sárgáját habverővel elkezdem verni, folyamatos verés mellett hozzáadom a sót, a mustárt és a citromlevet és a borsot. A habverő folyamatos használata mellett óvatosan, lassan, szinte cseppenként töltöm hozzá az olajat, és alaposan felverem, majd a mézzel még kicsit megédesítem, hogy kellemes legyen az íze.

Ha félünk a nyers tojástól, gőz felett érdemes óvatosan átmelegíteni.

Tipp!

Kevés tejföllel elkeverve kifejezetten ízletes tartármártás kapható belőle.

Forrás: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon is!

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »