Cseresznyevirág blog

Ezért érdemes tápiókát enni

A mai bejegyzésben ezt a mókás nevű ételt mutatom be, amelyből nagyszerű édességeket készíthetünk, tényleg pillanatok alatt. 🙂 Tulajdonképpen mi az a tápióka? A tápióka több néven ismert, találkozhatunk vele még kasszáva, manióka, mandióka név alatt. Mindegyik ugyanazt a Dél-Amerika trópusi területein őshonos, kutyatejfélék családjába tartozó növényt takarja. 🙂 Először a maják termesztették a Yucatán-félszigeten, de… Tovább »

Miért kéne ennünk a zabot?

A múlt heti egzotikum után nyargaljunk vissza kicsit a kis hazánkban is elérhető gabonákra, és következzen a zab vagy zabpehely. Mostanában viszonylag divatosnak számít, aki egészségesen akar táplálkozni, fogyasztja, tele van minden zabpelyhes receptekkel, büszkék vagyunk a zabkása királylányunkra. De mégis miért esszük? Az igazat megvallva sokáig engem is valami elemi borzongás fogott el, hogy… Tovább »

Miért kéne quinoát ennünk?

A mai nyertes, a quinoa kicsit kakukktojás lesz a többi közt, ugyanis akik rendszeresen olvasnak, tudják, hogy nem csak lokálpatriotizmusom miatt, hanem környezeti és gazdasági megfontolásokból is jobban támogatom a hazai kistermelők termékeit, ugyanakkor úgy gondolom, hogy néha kell egy kis változatosság. 🙂 A másik szempont, amiben különbözik az eddigiektől, hogy sajnos sokkal drágábban lehet beszerezni…. Tovább »

Miért kéne ennünk a hajdinát?

Ma egy olyan növényt hoztam, melyet méltatlanul kevesen ismerünk – bevallom, én se olyan régóta -, és keveset fogyasztunk, pedig se a beszerzése, se az elkészítése nem túl bonyolult, cserébe számtalan érv sorolható fel mellette, hogy miért kéne ennünk. Mi az a hajdina? A hajdina, másnéven pohánka vagy tatárka, utóbbi nevét onnan kapta, hogy a… Tovább »

Miért kéne ennünk a kölest?

A legtöbb családnál egy hétvégi ebéd nagyjából úgy néz ki, hogy húsleves egy kis hússal, kevés répa, esetleg fehér répa, valamint tészta, majd másodiknak egy kis hús krumplival vagy rizzsel, s végül valami desszert. Törjünk ki a komfortzónánkból! Új sorozatomban arról olyan konyhai alapanyagokról fogok írni, melyeket méltatlanul mellőzünk a konyhánkból. Elsőként egy olyan növényt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!