Cseresznyevirág blog

Ne vesd meg a hagyományos ízeket! – Reform csirkepaprikás

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy a hagyományos ízek kizárólag szénhidrát-és zsírbombák lehetnek, ezért aki egészségesen szeretne táplálkozni, egy az egyben zárja ki a magyar konyhát. Én, a magam részéről őszintén szólva ezt nem szívesen tenném meg, ugyanis több olyan elem van, amit nagyon szeretek, ezek egyike a pörköltfélék. 🙂 Mostantól a két népszerű receptsorozat (az… Tovább »

Váltsunk együtt életmódot! – Indul a fogyinapló

Egy ideje minden korábbinál próbálok odafigyelni magamra, nem csak úgy, mint korábban, egy-egy étkezést kihagyva, hanem tudatosan meghatározva, mikor, mit, mennyit, hol veszem, hogyan készítem el, mit rakok bele. Tudom-tudom, mindent a saját kárán tanul meg az ember, nekem is kellett hozzá egy gyógyíthatatlan betegség, és az, hogy amiatt jócskán meghízzak, no, meg ott van… Tovább »

Így lettem (majdnem) túlsúlyos

Ha rám nézel, egy fiatal lányt látsz, aki távol áll az ideális súlytartománytól, derékon körbe pufi zsírpárnák veszik körül, s már meg is fogalmazod az ítéletet magadban, hogy biztosan elhanyagolja magát, nem foglalkozik a kinézetével, lusta, nem mozog, és egész biztosan egészségtelenül zabál, fel sem áll a monitor elől, ha dolgozik, akkor is ülőmunkát. Az… Tovább »

Hormont szedtem, aviváztam és életmódot váltottam, lássuk az eredményt! – Meddőségi napló

Ott álltam a pajzsmirigy alulműködésemmel, a gyerek utáni vágyammal, próbáltam elfogadni az elfogadhatatlant, hogy életem végéig gyógyszerszedésre szorulok, próbáltam felállni, aztán újra elbuktam, és mindeközben emelt fővel küzdeni és erősnek mutatni magam a környezetem szemében. Elmentem Aviva-tonázni, és minden második nap gyakoroltam, szerettem, és hittem benne, hogy segíteni fog, pedig elsősorban nem a pajzsmirigy-problémára találták… Tovább »

Harcolj a hüvelygombával a konyhádban!

Boldog, aki nem ismeri, de a többségnek volt már vele kisebb-nagyobb dolga. Tulajdonképpen a bejegyzés ötlete is onnan született, hogy már a próbálkozás elkezdése után – valószínűleg nem véletlenül – egy egyébként is igen rossz időszakomban jelentkezett az ellenség a hüvelygomba. Azt hiszem, kiderülhetett már számotokra, hogy ha lehet, először előnyben részesítem a házi gyógymódokat, és… Tovább »

Te is szenvedsz a premenstruációs szindrómától?

Ami azt illeti, én rettenetesen. Nagyon sokáig azt hittem, hogy normális, és mindenki így van vele. Egy héttel a menstruáció előtt kirügyeztem, ideges voltam, hisztis, fáradt, nyűgös, és pár nappal azelőtt, hogy megjött volna, rettenetesen fájtak a melleim, másfélszeresére nőttek, alig tudtam őket begyömöszölni az egyébiránt teljesen jó méretű melltartóimba, majd hazaérve az első dolgom… Tovább »

Miért kéne ennünk a zabot?

A múlt heti egzotikum után nyargaljunk vissza kicsit a kis hazánkban is elérhető gabonákra, és következzen a zab vagy zabpehely. Mostanában viszonylag divatosnak számít, aki egészségesen akar táplálkozni, fogyasztja, tele van minden zabpelyhes receptekkel, büszkék vagyunk a zabkása királylányunkra. De mégis miért esszük? Az igazat megvallva sokáig engem is valami elemi borzongás fogott el, hogy… Tovább »

Pajzsmirigy alulműködés – van alternatív gyógymód?

Tegnap már elkezdtem a pajzsmirigy alulműködésről írni, beszéltem róla, hogy a legtöbb esetben élethosszig tartó hormonpótlással jár, és hogy sajnos az autoimmun pajzsmirigyproblémák a pajzsmirigy folyamatos pusztulásával jár(hat)nak (nem minden pajzsmirigy alulműködés autoimmun). Sorra vettük, hogy egyelőre orvosilag ennek kiküszöbölésére nincsen mód, bár szerencsére megfelelő kezelés mellett a szervezet nem fog hiányt szenvedni, ugyanakkor mégiscsak… Tovább »

A szénhidrátokról és a szénhidrátdiéta alapjai

Mostanában nagyon sokszor olvasok még viszonylag nagy oldalakon is olyat, hogy kerüljük a szénhidrátfogyasztást, ilyenkor sikít a lelkem, mert szénhidrát nélkül nem nagyon tudunk élni (nem, nem a kakaóscsigára gondolok), egész egyszerűen ahhoz, hogy a testünk működése fennálljon, muszáj fogyasztani, azonban az nagyon nem mindegy, hogy mikor, mennyit és mit eszünk belőle. Bár a bejegyzés… Tovább »

Miért kéne quinoát ennünk?

A mai nyertes, a quinoa kicsit kakukktojás lesz a többi közt, ugyanis akik rendszeresen olvasnak, tudják, hogy nem csak lokálpatriotizmusom miatt, hanem környezeti és gazdasági megfontolásokból is jobban támogatom a hazai kistermelők termékeit, ugyanakkor úgy gondolom, hogy néha kell egy kis változatosság. 🙂 A másik szempont, amiben különbözik az eddigiektől, hogy sajnos sokkal drágábban lehet beszerezni…. Tovább »

Frissítő italok pillanatok alatt

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel. 🙂 Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyszerűen képtelen vagyok egész nap üres vizet inni, mert egy idő után megcsömörlök benne, és különösen ha meleg van, akkor nem tudok annyit inni, hogy elég legyen. Innen jött az ötlet, hogy kikísérletezzek itthon különböző “vizeket”,… Tovább »

Variációk két témára: gyümölcskrémleves és jégkrém otthon

Régen, mikor még néha-néha előfordultam egy-egy étteremben, mindig az első dolgom volt, hogy találjak valami finom gyümölcskrémlevest, a második fogás elbújhatott mögötte, lehetett akármilyen jó. 🙂 A jégkrém pedig? Vele úgy kezdődött a barátságunk, hogy – olyan nő vagyok, aki elvárja magától, hogy mindent otthon ügyesen elkészítsen -, még tavaly nyáron megpróbálkoztam a fagylaltkészítéssel, az… Tovább »

Miért kéne ennünk a hajdinát?

Ma egy olyan növényt hoztam, melyet méltatlanul kevesen ismerünk – bevallom, én se olyan régóta -, és keveset fogyasztunk, pedig se a beszerzése, se az elkészítése nem túl bonyolult, cserébe számtalan érv sorolható fel mellette, hogy miért kéne ennünk. Mi az a hajdina? A hajdina, másnéven pohánka vagy tatárka, utóbbi nevét onnan kapta, hogy a… Tovább »

A D-vitamin hiánya meddőséget okozhat?

Ma egy olyan témáról írok, melyet szeretünk kicsit mostohagyermekként kezelni, és sajnos sokkal kevesebben tudnak a jelentőségéről, mint ahányunknak szüksége volna rá. Ez pedig a D-vitamin. Először is nézzük, mi is az a D-vitamin? A D-vitamin kifejezést két különböző vegyületre használjuk, az egyik az ergokarciferol (D2-vitamin), a másik a korekarciferol (D3-vitamin), ezek mindketten tulajdonképpen szteroidszármazékok…. Tovább »

Amit minden nőnek ismernie kéne: Aviva-torna

Tegnapi bejegyzésemben írtam róla, hogyan lettem valódi rajongója az Aviva-módszernek, ma pedig érkezzen a téma másik fele, hogy miről is van szó. 🙂 Először írok egy kicsit arról, hogy kiknek köszönhetjük ezt a csodálatos tornát, hogy fokozzam a kíváncsiságot, aztán jöjjön az, hogy mire használhatjuk. 🙂 Aviva Gabriella Steiner, a módszer kidolgozója. Aviva Gabriella Steiner… Tovább »

Hogyan lettem Aviva-rajongó?

Aki már küzdött teherbeesési problémával, annak biztosan nem új kifejezés az Aviva-módszer, számtalan meddőségi fórumon vagy oldalon találjuk a kifejezést, hogy Aviva. De mi is ez valójában? És én hogyan kerültem vele kapcsolatba, és lettem valódi rajongója a témának? 🙂 Velem sem történt ez másképp, egy ideje már rajta voltam egy fórumon, ahol folyamatosan beszélgettünk,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!