Az egész úgy kezdődött, hogy amíg otthon laktam szüleimnél, sajnos nagyon sokszor gyorsétteremből érkezett akár a hétvégi ebéd, amiből közkedvenccé vált a káposztasaláta, még a férfiak és a gyerekek is megették, igen, a férjem is, aki a többséghez hasonlóan, valljuk be, nem egy nagy zöldségfaló, így aztán komoly trükkökhöz kell folyamodnom, hogy megegye. Gyakorlok az anyaságra. 🙂
Múlt héten már hoztam pár apróbb immunerősítő receptet, nos, ez a mai igazi vitaminbomba, a betegségek elkerülése végett igazán megéri enni mindhárom zöldséget, ami nálunk belekerül. 🙂
Én így készítem, rózsaszínre:
Amerikai káposztasaláta – rózsaszínben:
Hozzávalók:
- egy kis fej káposzta
- 5-6 répa
- 1 nagyobb vagy 2 kisebb cékla
- 1 lilahagyma
- 1-1,5 tojásnyi házi majonéz
- 5-6 kanál tejföl
- 1 kanál almaecet
Elkészítés:
Meghámozom, és a robotgéppel ledarálom a zöldségeket, majd egy szűrőbe teszem, s hagyom lecsöpögni a levét. Közben elkészítem a majonézt, majd összekeverem a tejföllel és az almaecettel, ha szükséges, egy kis xilittel édesítem. Összekeverem az összes hozzávalót, és már kész is van. 🙂
Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon vagy a Google+-on!
Képek: Pixabay.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: