Cseresznyevirág blog

Immunerősítő receptek őszre

Egyszer írtam róla egy bejegyzést, hogy milyen pozitívumai vannak ennek a kétségkívül idegőrlő helyzetnek, amitől szenvedünk, ami nyilvánvalóan úgy hangzott, hogy amiket a még meg sem fogant kisbabánktól kaptunk. Nos, mint minden éremnek, ennek is megvan a másik oldala, tulajdonképpen írhatnék egyszer egy olyan bejegyzést is, hogy 10 (vagy 20 vagy 30) dolog, amiket – természetesen nem a gyermekünktől, hanem – ettől a nyomorult pajzsmirigybetegségtől kaptam. Ezen a listán pedig igencsak előkelő helyet foglalna el az, hogy tönkrevágta az immunrendszerem.

Gimnáziumban a négy év alatt egyetlen napot se hiányoztam az iskolából, egész egyszerűen mert nem volt rá apropóm. Előtte mondjuk általános iskolában maximálisan kiélveztem a helyzetet, ugyanis a gyerekorvos szeretett minket egészen bagatell problémák miatt teljes hetekre kiírni, amik általában úgy teltek, hogy minden nap elolvastam legalább egy könyvet. 😀

Ehhez képest ebben az évben már három nagyobb betegségem volt, még télen egy torokgyulladás, aztán a hallójárat gyulladás, és nemrég újra megörvendeztetett egy torokgyulladás, miután kettőt rámtüsszentettek, és akkor arról még nem is beszéltem, mikor váratlanul telibehánytam fél napnyi émelygés után a kedves ismerős fürdőszobáját.

Szóval rám fér az immunerősítés, de így ősszel azt hiszem, mindenkire. 🙂 Az ismerőseim nagyrésze szerint legjobban a pálinka véd, de az meg egyéb szempontokból nem a legjobb barátja a szervezetemnek. 😀

 Immunerősítő receptek őszre:

Almás-fehéjas tea:

Az almát ha megesszük, akkor is nagyszerű antioxidáns és vitaminbomba. A közvélekedés szerint minden nap egyet kell belőle megenni az egészség érdekében. 🙂

De így készíthetünk belőle nagyszerű teát:

Hozzávalók:

  • egy kisebb alma
  • 1 rúd fahéj
  • 0,5 l víz forralva
  • esetleg méz

Elkészítés:

Az almát felszeletelve egy üveg vagy kerámia kancsóba helyezem, mellérakom a fahéjat, és nyakon öntöm a forró vízzel. Nyugodtan hagyhatjuk ázni. Ha édesen szeretjük, ízesíthetjük mézzel, ami szintén az immunrendszerünk barátja.

Forrás: Pinterest

Citromos-gyömbéres tea:

A gyömbér ugyancsak nagyszerű immunerősítőként van számontartva, azonban nyersen elrágcsálva ugyancsak csípős, a citrommal viszont nagyon finom teát készíthetünk belőle. 🙂 A citrom pedig igazi C-vitaminbomba, ami szintén barátunk. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • ujjnyi gyömbér
  • 0,5 l víz
  • esetleg méz

Elkészítés:

A gyömbért és a citromot vékony karikákra szeletelem, majd a forralt vízzel felöntöm, és fogyasztásig állni hagyom. 🙂 Mézzel lehet édesíteni. 🙂

Forrás: Pinterest

Almás-fahéjas joghurt:

Egyesek szerint a joghurt is sokat segíthet a betegségek elleni harcban, ezt is kedvünkre ízesíthetjük. 🙂

Hozzávalók:

  • 1 nagy joghurt
  • 0,5 alma
  • fahéj
  • méz

Az almát a joghurttal összeturmixolom, hozzáadok fahéjat és mézet, és már fogyasztom is. 🙂

Forrás: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám aFacebookon vagy a Google+-on!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!