Őszintén be kell vallanom, hogy valami megmagyarázhatatlan mély vonzalom kapcsol össze a csokoládéval és a kakaóval, nem a cukros tejcsokival, hanem a minél feketébb, natúrabb csokoládéval, és már az illatát is gyönyörűségesnek érzem. 😛 Bár az utóbbi időben minimálisra csökkentettem az ilyesmi bevitelét, például amikor elkezdek menstruálni, olyan elemi vágy tör rám iránta, ami megfékezhetetlen, no, meg a létezéshez is szükségem van valami hasonló energiabombára, ugyanis anélkül nem nagyon tudom felvenni a kesztyűt egy nehéz naphoz. :O Szóval ott van rajongásom tárgya, a csokoládé… De hogyan készíthetünk belőle otthon valami finom, meleg italt?
Így készül a tökéletes forrócsokoládé:
Hozzávalók:
- 3 dl tej vagy növényi tej
- 3 dl víz
- 1 szem csillagánizs
- 1-2 rúd fahéj
- kevés szegfűszeg
- 100-150 g cukormentes fekete csokoládé (ezt pótolhatjuk 1 kanál kókuszolajjal + 3-4 kanál fekete kakaóporral)
- méz
- opcionálisan: kevés gyömbér vagy chili
Elkészítés:
A csillagánizst, a fahéjat és a szegfűszeget egy lábosba teszem, hozzáadom a vizet, és felforralom, pár percig hagyom forrni, majd lekapcsolom, letakarom, és hagyom kihűlni. Mikor hideg, kiveszem belőle a fűszereket (én félre szoktam rakni, kiszárítom, és újra használom, mert spórolós vagyok 😀 ), hozzáöntöm a tejet, beletöröm a csokoládét vagy hozzáadom a kókuszolajat és a kakaóport, ha szeretnék, akkor rakok bele gyömbért vagy chilit, és folyamatos kavargatás mellett felfőzöm. Mikor minden felolvadt benne, a mézzel édesítem.
Melegen iszom, vagy ha kihűlt, és elkezd kicsit besűrűsödni, akkor láng felett, kevergetés mellett újramelegítem. 🙂
Tipp:
Ha szeretnéd, díszítheted egy kevés felvert kókusztejszínnel. 😉
Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon vagy a Google+-on!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: