Cseresznyevirág blog

Ne vesd meg a hagyományos ízeket! – Reform csirkepaprikás

Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy a hagyományos ízek kizárólag szénhidrát-és zsírbombák lehetnek, ezért aki egészségesen szeretne táplálkozni, egy az egyben zárja ki a magyar konyhát. Én, a magam részéről őszintén szólva ezt nem szívesen tenném meg, ugyanis több olyan elem van, amit nagyon szeretek, ezek egyike a pörköltfélék. 🙂 Mostantól a két népszerű receptsorozat (az eddig készen vettük és a miért kéne ennünk?) mellett elindítom a reformáld meg a hagyományos ízeket sorozatot is, mennek első elemét olvashatjátok, a célom, hogy a tradicionális magyar (és közép-európai) konyha ételeit egy új, egészségesebb formába öntve közvetítsem, ugyanis úgy gondolom, érdemes megőrizni az értékeinket. 🙂

Forrás: Pinterest

Reform csirkepaprikás – ahogy én készítem:

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 1-2 hagyma (ízlés szerint)
  • 4 kanál olivaolaj
  • csipet só
  • csipet bors
  • fokhagyma
  • kakukkfű
  • fűszerkömény (én az őröltet szeretem, de egészet is lehet használni)
  • édes pirospaprika por
  • 2 fej paradicsom

Elkészítés:

A hagymát apróra darabolom, majd az olivaolajon a csipet sóval megszórva megpirítom. A kockára vágott csirkemellet és a felvágott paradicsomokat rászórom, enyhén megpirítom, majd vízzel felöntöm, rászórom a többi fűszert, a fokhagymát, a borsot, a kakukkfüvet, a fűszerköményt és a pirospaprikát, majd puhára főzöm, ha elfogy a víz pótolom.

Tálalás:

Tejföl helyett egy-egy kisebb kanál natúr joghurttal is szoktuk enni.

Evvel tálalom:

Hajdina:

Szerintem nagyon finom hajdinával összekeverve. Ezt úgy készítem el, hogy kevés olivaolajon megpirítom, majd vízzel felöntve puhára főzöm.

Saláta:

Akár a hajdinával kombinálva, akár anélkül nagyon finom a reform csirkepaprikás zöldségsalátával:

Hozzávalók:

  • uborka
  • paradicsom
  • fejessaláta
  • vékonyra szeletelt répa
  • kevés kukorica
  • lilahagyma
  • 3 kanál joghurt
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 kanál almaecet
  • 1 kiskanál mustár
  • nagyon kevés só
  • ha savanyúnak találom, egészen kevés méz (vagy más természetes édesítő)

Elkészítés:

A zöldségeket felaprítom, egy külön pohárban összekeverem a joghurtot, az olívaolajat, az almaecetet, a mustárt, a sót (és a mézet), majd mindent összedolgozok. Akkor igazán finom, ha pár órán keresztül hagyom összeérni az ízeket.

Ugyan a kislány nem salátával eszi, de szerintem nagyon aranyos kép. Forrás: Pinterest

 

Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon vagy a Google+-on!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!