Valljuk be, a majonéz sajnos nem az egészséges életmód csúcsa, különösen a bolti verzió, ugyanakkor néha elgyengülünk és szükségünk van valami hasonlóra, akár azért, mert valamilyen étel nem az igazi nélküle, például némelyik saláta úgy az igazi, ha kerül bele egy kis majonéz. A jó hír, hogy otthon viszonylag egyszerűen előállítható.
Hozzávalók:
- 2 tojás sárgája (a tojást feltörés előtt ezúttal a szokásosnál is alaposabban mossuk meg!)
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál frissen facsart citromlé
- 1 dl semleges ízű, hidegen sajtolt olaj (például szőlőmagolaj)
- csipet só
- kevés bors
- méz vagy más természetes édesítő ízlés szerint
Elkészítés:
A tojás sárgáját habverővel elkezdem verni, folyamatos verés mellett hozzáadom a sót, a mustárt és a citromlevet és a borsot. A habverő folyamatos használata mellett óvatosan, lassan, szinte cseppenként töltöm hozzá az olajat, és alaposan felverem, majd a mézzel még kicsit megédesítem, hogy kellemes legyen az íze.
Ha félünk a nyers tojástól, gőz felett érdemes óvatosan átmelegíteni.
Tipp!
Kevés tejföllel elkeverve kifejezetten ízletes tartármártás kapható belőle.
Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: