A májkrém, amit ha megveszünk a boltban, inkább nem olvassuk el, mi van benne, mert akkor már nem lenne gusztusunk megenni, elvégre a nagyrésze fejhúsból, bőrből, kukoricakeményítőből, nitrites pácsóból és hasonlóan hasznos alapanyagokból készült, miközben igen gyorsan, nagyjából ugyanabban az árban, ha nem olcsóbban állíthatunk elő otthon igazi májkrémet. 🙂 Ráadásul ha van fagyasztónk, gyárthatunk egyszerre egy nagyobb mennyiséggel, elrakhatjuk dobozokban, és bármikor előkaphatjuk.
Forrás: Pinterest
Hogy készül tehát a házi májkrém? Aki eddig nem ismerte, tátva fog maradni a szája, milyen egyszerű. 🙂
Hozzávalók:
- 50 dkg máj
- 1 közepes hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés só
- kevés olivaolaj
- kakukkfű
- opcionálisan kevés tejföl
Elkészítés:
A hagymát feldarabolom (nem kell túl apróra, én például csak félbe szoktam vágni és felszeletelni), és megpirítom az olivaolajon, aztán ráöntöm a megmosott májat, kicsit felaprítom a fokhagymát és azt is rárakom, sóval és kakukkfűvel ízesítem, majd az olajon jó alaposan átsütöm, ha nincs rajta elég zsiradék, azt lehet pótolni, esetleg kevés vízzel hígítani. Mikor már teljesen megsült, hagyom egy kicsit kihűlni, beleöntöm az egészet a turmixgépbe, ha szeretnék hozzá tejfölt adni, azt itt teszem meg, és alaposan átturmixolom.
És már kenhető is.
Tipp: teljes kiőrlésű kenyérrel igazán finom. 🙂
Forrás: Pinterest
Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: