Épp a minap olvastam, hogy a mogyoró az egyik legjobb fogyókúrás étel. Azt hiszem, nem pont erre gondoltak, de valljuk be, néha kell a lelkünknek egy kis édesség, és azt is be kell vallanunk, hogy khm, sokan vagyunk Nutella-függők, azaz az igazat megvallva én a magam részéről egy ideje már nem, de ehhez ez a recept is kellett:
Házi Nutella:
Hozzávalók:
- 150 g törökmogyoró
- 200 g étcsokoládé (ezt helyettesíthetjük vajjal vagy kókuszolajjal és natúr kakaóporral)
- 200 g vaj vagy kókuszolaj
- méz ízlés szerint (vagy más természetes édesítőszer
- 1 teáskanál őrölt fahéj (ízlés szerint mehet bele több is)
- 1 dl tejszín/kókusztejszín
Elkészítés:
A mogyorót turmixgéppel vagy darálóval felaprítom, majd egy lábosban zsiradék hozzáadása nélkül megpirítom. Hozzáadom a vajat és az étcsokoládét, majd mikor megolvadtak, hozzáadom a tejszínt, hogy lágyabb legyen, végül a mézzel és a fahéjjal ízesítem, mikor összeállt a massza, befőttes üveg(ek)be töltöm, lezárom, és fejre fordítva vagy dunsztban hagyom kihűlni, így tovább áll el. Ebben a melegben érdemes hűtőben tárolni, ha nem faljuk rögtön fel.
Tipp:
Teljes kiőrlésű kenyérrel a legfinomabb vagy kiskanállal. 🙂
És egy két arról, miért érdemes még inkább otthon készíteni:
Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon is!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: