Cseresznyevirág blog

Bemutatkozás

Kedves Olvasóm!

Mikor a férjemmel – kicsit több, mint egy éve – a gyerekvállalás mellett döntöttünk, a legtöbb nőhöz hasonlóan, bár aggódtam, biztos voltam benne, hogy mostanra már a kezemben tarthatom a kicsit. Izgatottan vártam a hónap végét, és teszteltem, negatívat. Akkor még nem törtem össze, folytattuk, hónapról hónapra, s ez alatt az idő alatt szembesülnöm kellett avval, amitől annyian szenvedünk, a szabálytalanná váló, majd megszűnő női ciklussal, a terméketlenséggel, avval, hogy milyen harcok árán juthatunk el az egészségügyben akárhová.

349f86d7d4c2100b00add45a35effdf4Eleinte nem törtem össze, kutattam a lehetőségek után, életmódot váltottam, és próbáltam tudatosan előre haladni annak ellenére, hogy a pajzsmirigybetegségemtől fizikailag, a nőiességemen esett csorbától pedig lelkileg váltam végtelenül gyengévé, noha ezt nem vallottam be.

Aztán összetörtem, és teljesen elmerültem a saját bánatomban, a férjem támogatott, a környezetem pedig mit sem vett észre az egészből, és egyszercsak jött a felismerés, hogy vagy most változtatok, és megpróbálok magamon segíteni vagy végleg elmerülök, és egyedül már nem fog menni.

Úgy döntöttem, teszek egy kísérletet. 🙂 Így született meg a blog ötlete. 🙂

Eddigre szinte hobbimmá vált a várakozás időszakában, hogy különböző okok és lehetőségek után kutassak, hogy minél többet megtudjak a felkészülésről, arról, hogy mi állhat a hátterében a sikertelenségnek és a női bajoknak.

Megdöbbenve tapasztaltam, hogy tulajdonképpen nem volt egy olyan fórum, ahol minden elérhetővé vált volna, itt lehetett olvasni az inzulinrezisztenciáról, ott a spermavizsgálatokról, és egészen más oldalakon volt csak elérhető az érintettek írása.

Tulajdonképpen az ötlet már adta magát, hogy létre kell hozni egy minél teljesebb fórumot, ahol valódi segítséget kaphattok, mind az egészségügyi rendszerben való eligazodásban, ahol olvashattok a problémákról érthetően, hogy szükség van egy olyan helyre, ahol olyasvalakitől olvashattok, aki pontosan tudja, mit éreztek.

Aztán a blog önálló életre kelt. 🙂 Rengeteget segített nekem, és a leveleitek alapján nektek is. 🙂

Hogy miről írok?

Gyerekvállalásról, anyaságról, hogy hogyan készüljünk fel rá fizikailag, lelkileg, hogyan használhassuk ki legjobban a várakozás idejét. Kíméletlenül őszintén beszélek a meddőségről, az érzéseimről, arról, hogy mit élek át. Írok a meddőség egészségügyi okairól, melyekre felkutatom a hagyományos nyugati orvoslás gyógymódjait és az alternatív utakat is, melyeket akkor is leírok – természetesen jelezve ezt – ha én éppen fenntartásokkal kezelem. Emellett megjelennek írások az életmódváltásomról is.

Jó helyen vagy, ha magad is érintett vagy, akár mert most döntöttetek úgy, hogy gyermeket szeretnétek, és szeretnél tájékozódni, felkészülni, de akkor is, ha sajnos nálatok is úgy tűnik, ez bizony nem lesz egy egyszerű menet, igyekszem segítséget nyújtani. És jó helyen vagy akkor is, ha te nem vagy érintett, ugyanis valakik a családodból, a baráti körödből hasonló problémáktól szenvednek, s itt olvashatsz arról, hogyan tudsz nekik igazándiból segíteni.

Ha felkeltettem az érdeklődésed, szívesen beszélgetnél, megosztanád velünk a történeted vagy tudok neked bármiben segíteni, bátran keress meg e-mailben a meddovagyokanyaleszek@gmail.com címen, a Facebookon vagy a Google+-on.

Ha úgy érzed, egyedül maradtál a problémáiddal, és szívesen beszélgetnél sorstársakkal, szeretettel várunk a Facebook-közösségünkbe!

A blog szerzője,
Cseresznyevirág

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!