Cseresznyevirág blog

Nem lehet minden jó, ha valami rossz – Meddőségi napló

Valahogy éppen az tett tanácstalanná, hogy a dietetikus szerint nem sok mindenen kellett változtatnom. Az étkezésemmel nem volt nagy probléma, mindössze a mennyiségeken kellett módosítani, ami elsőre nem tűnt nagy különbségnek. A testsúlyom és a testösszetételem jónak számítottak. Az orvos elsőre kizárólag a diétát és az inofolicot rendelte el. Én pedig ott álltam, és vártam… Tovább »

Téves testképpel éltem? – Meddőségi napló

Bár látszólag úgy tűnik, nem jutottunk messzire, ugyanúgy gyerek nélkül, kettesben, ugyanúgy vágyakozással és várakozással teli, és ugyanúgy káosszal a fejünkben, mégis úgy érzem, rengeteget haladtunk a cél felé. És valahol ezen az úton komoly állomást jelent, hogy meg kellett tanulnom magamat a teljes valómban szemlélni, és olyannak látni, amilyen ténylegesen vagyok. A várakozás, a… Tovább »

{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Év végi hálaadás

Mindenképp szerettem volna egy év végi hálaadást írni, mert azt hiszem, rettenetes évünkben annyi kincs volt, melyekért hálát kell adnom. Nagy örömként ért, hogy az eheti {Vigyázz! Kész! Posztolj!} keretei közt tehetem meg mindezt, ugyanis a témánk ‘Ilyen volt 2015’. Rettenetes év volt. Hálát adok érte, Istenem. Borzalmas nehéz, tele betegséggel, szenvedéssel, veszekedésekkel és sírással. Telistele lelki… Tovább »

Megváltoztam, de szeretem a nőt, aki lettem – Meddőségi napló

Sokáig kerestem magamban azt a fiatal lányt, akire emlékeztem, aki önfeledten kacagva táncolta körbe a világot, aki büszkén tipegett a tűsarkújában, aki felháborodott rajta, ha olyanok nézték meg, akiknek nem szánta magát, aki tajtékzott, ha késett a busz, aki azért késett el a találkozókról, mert még a szempilláját göndörítette. Kétségbeesetten kerestem magamban azt a bohém,… Tovább »

JOMA® órán jártam :) – Jóleső mozgás babára vágyó nőknek

Bár az elmúlt hónapokban nagyon sokat javult a stresszkezelésem, sajnos ugyanez az időszak rengeteg nehézséggel járt számunkra, egyik orvostól a másikig, vérvételek, gyógyszerek, vizsgálatok és kudarcok. Azt már egy jó ideje megtanultam, hogy a problémáink, nehézségeink elől nem futhatok el, hanem fel kell őket dolgoznom, a segítség pedig csodálatos módon toppant be az életembe, tulajdonképpen… Tovább »

Kívül-belül megszépültem

Bár itt a blogon nem olyan régen indítottam az életmódváltás sorozatot, én már több, mint fél éve vágtam bele, nagyjából avval egyszerre, amikor kiderült a pajzsmirigybetegségem, és el is kezdték kezelni, és miközben én elvesztem a TSH-m és az fT4-em közt, olyan változások zajlottak le a szervezetemben, amiket egyből észre sem vettem. Váratlanul tűnt fel… Tovább »

Egyenlőek vagyunk, de nem egyformák

Mitől nő a nő, és mitől férfi a férfi? Mit jelent kiteljesedni nőként? Hogyan élhetem meg a nőiességem, mikor nem megy a teherbeesés? Miért jelent ma mást nőnek lenni, mint dédanyáink korában? Egyáltalán tényleg mást jelent? Mások a lehetőségeink, de az igényeink is? És egyáltalán mi köze ennek az egésznek az életmódváltáshoz, hogy ebbe a rovatba… Tovább »

Napról napra jobban szeretlek, téged, aki kiállsz mellettem a bajban – Meddőségi napló

Megismertelek, és megszerettelek olyan szerelemmel, amivel csak egyszer szeret az ember, amit ha elszalasztunk, utána bezárul a szívünk, s ilyen mélyre már senki nem férkőzhet be. Nem csak a szerelmem, kedvesem, férjem lettél, hanem a másik felem, aki nélkül élni tudok, de ragyogni nem. Te vagy, akiről tudom, hogy szereti a sülthúst, a teát, a… Tovább »

Szeresd magad, és meghálálja a tested!

Sorolj fel 10 dolgot, amit szeretsz magadban! Elgondolkodsz, talán egyet-kettőt felsorolsz, de mennyivel egyszerűbb lenne felsorolni azt, hogy mit nem szeretsz, persze, nekem is, nem esek teherbe, össze-vissza menstruálok, nincs derekam, és csúnya a bőröm, és folytathatnám… Közben az idők során sikerült összegyűjteni olyan tulajdonságokat, amiket szeretek, szeretem a hajam, a szemem, azt, hogy –… Tovább »

A konyhán túl – Így használd a mézet a szépségápolásban!

Időnként mindnyájunknak szükségünk van egy kis kényeztetésre, hogy örülhessen a bennünk élő nő, hogy ellazulhassunk a stresszes hétköznapok közt, hogy utána úgy állhassunk fel, hogy szépnek és újjászületettnek érezzük magunk. Ma erre hozok pár tippet, hogy a múltkor már az édesítők közt megismert mézet hogyan használhatjuk a szépségápolásban. 🙂 A méz a természet ajándéka, azon… Tovább »

Végtelenül szexinek éreztem magam a stimulálástól – Meddőségi napló

Már akkor ujjongott a lelkem, mikor először kezembe vehettem a Clostilbegyt receptjét, hurrá, stimulálunk, hurrá, továbblépünk, hurrá, nekem is lesz ciklusom! Végre menstruálhatok majd, mint minden normális nő, és végre menstruáltam is, még ha komolyan aggódtam is, hogy nem az ideális módon érkeztek meg a vörösök, de annyira akartam, hogy végre történjen valami. Már attól… Tovább »

Te tudod, hány éves koráig menstruált édesanyád?

Mikor írtam ide a blogra az összefoglalót a korai petefészek kimerülésről, elgondolkodtam azon, vajon miért van az, hogy nők tömegei futnak bele abba, hogy egy olyan betegség miatt nem megy számukra a teherbeesés, amely nagy valószínűséggel már az édesanyjuknál, esetleg valamelyik nagymamájuknál is fennállt, hiszen az esetek jelentős részében genetikus, ráadásul mindez csupán avval járt volna,… Tovább »

Amikor előbújik belőlem a hipochonder – Meddőségi napló

A világ gyásznapja, több ezer ember halála, fekete zászlók, megemlékezések, emlékek kisiskolás koromból a megrökönyödésről, az ijedtségről, és olyan szavakról, amiket idejétmúltnak gondoltam, mint a háború. Nekem egy kicsit mégis ünnep, mert aznap kaptam vissza 168 nap után a nőiességemet. 🙂 Már előző délután, mikor megjelentek a barnás foltok, felcsillant a szemem, reménykedtem, de még hinni… Tovább »

168 napig nem menstruáltam – Meddőségi napló

Túl egy 60 és egy 58 napos cikluson már azt hittem, nem sok meglepetés érhet ezen a téren. Tulajdonképpen abban az egyben szerencsém volt, hogy a kerületi sztk-ban bár kissé bunkó volt a nőgyógyász, de azonnal a kezembe nyomta a beutalót az endokrinológiára avval, hogy az ilyesmihez ott értenek. És aztán tépkedhettem a virtuális papírcetliket,… Tovább »

Hogy legyek nő, ha szülni sem tudok? – Meddőségi napló

Mit jelent nőnek lenni? Talán egy folyamatos harcot önmagunkkal, nőként, azért, hogy nők lehessünk, igazán, ízig-vérig. De mitől nő a nő? Az óvodában még egyszerű volt, a lányoknak hosszú volt a haja, a fiúknak rövid, a világ pedig kerek volt. 🙂 Egyébként pedig nyilván a lányok voltak a jófejek. 😀 Bár kiscsoportban volt egy fiú… Tovább »

Az inzulinrezisztencia nem kitalált betegség

Nemrég összeültünk egy társasággal, csupa értelmiségi, köztük három orvos, az egyik rezidens, a másik kettő már idősebb, tulajdonképpen semelyikőjük nem olyan szakterületen praktizál, ami minket érintene. Mindenféléről beszélgettünk, a saját életünkről, a menekültkérdésről, politizáltunk. Aztán valahogy szóbakerült egy lány, akit egyébként én személyesen nem ismerek, aki elkezdett mesélni róla, előadta. hogy az illető hölgy kitalált… Tovább »

Azért nem tudok lefogyni, mert nem tudom magam elképzelni vékonynak

Életmódváltás, tudatosan, mi az, ami eszünkbe jut elsőre? Helyes táplálkozás, sport, képeken fehér fogakkal mosolygó salátát evő nők, kifacsart, mosolygós jógapozíciók. A legnehezebbet ugyanakkor szeretjük elfelejteni. Az utóbbi időben igyekeztem végiggondolni, hogy mi az, amin eddig rendszeresen elbukhattam, és eszembe jutott az, hogy látom magam. Persze, a testkép, szinte el se tudom képzelni, milyen volnék… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!