Cseresznyevirág blog

15 eset, mikor itt az idő orvost váltani

Amikor egy orvos kezébe tesszük le az életünk, hatalmas bizalmat szavazunk neki, és igenis akkor is, amikor a gyerekünk megszületésének a lehetőségéről van szó. A bizalmat könnyű eljátszani, máskor viszont úgy is megmarad, hogy szinte vakok vagyunk azokra a jelekre, hogy ideje váltani és változtatni. Rengeteg jó orvos van, sokszor azonban nehéz megtalálni őket, azonban… Tovább »

Mindig van lejjebb – Meddőségi napló

Nőgyógyász, endokrinológus, nőgyógyász, endokrinológus, hosszú köröket futottam az elmúlt hetekben, hol itt, hol ott bukkantam fel a rendelőkben, és néha semmire sem vágytam jobban, mint egy kis békére és csendre, hogy ne is kelljen őket látnom pár hétig. Először a nőgyógyász, ugyanis aktuálissá vált a következő rákszűrésem. Abban biztos voltam valamiért, hogy itt nem lehet… Tovább »

Ureaplazma és mycoplazma: amikor a meddőség oka egy fertőzés

Egyszer régen olvastam egy történetet, ahol többszöri orvosi vizsgálat és egy év (jó, ez ma már számomra nem hangzik hosszú időnek, de akkor még az volt) próbálkozás után a megfelelő orvos megtalálása segített abban, hogy rájöjjenek, a meddőséget egy egészen banális ok, egy baktérium okozza, és egy rövid gyógyszeres kezelés után már sikerült is. Aztán… Tovább »

Segítség, nőgyógyászfüggő lettem! – Meddőségi napló

Nem is olyan rég volt, mikor sután-félszegen bebotorkáltam először a nőgyógyászati rendelőbe, és szégyellősen nyögtem ki az akkori panaszom, remegve húztam le magamról a ruhákat, miután megtudakoltam, mégis melyiktől kell megszabadulnom, s nyugtalanul ültem fel a vizsgálóasztalra, hogy megszégyenülten csússzak lejjebb, s tegyem szemlére egy idegen férfinak azt, amit egy nála sokkal jobban ismert, jobban… Tovább »

Méhfejlődési rendellenességek

Viszonylag kevés szó esik róluk, viszont sok a tévhit velük kapcsolatban… Szerencsére legtöbbjük egyáltalán nem egyenlő az élethosszig tartó gyermektelenséggel, csupán a szokásosnál több odafigyelést igényel. Ha most olvasol róluk először, semmiképp ne ess pánikba, ugyanis ezek viszonylag ritkák, tehát elenyésző a valószínűsége, hogy érintett legyél! Diagnosztizálási lehetőségek: Az első tévhittel rögtön szembe is találtuk… Tovább »

Ciszta, mióma, polip – mit kell tudni róluk?

Ma sorravesszük a ciszták fajtáit, illetve két oda nem illő dolgot a méhben, a miómát és a polipot, illetve azt, hogy mi a teendő, ha ezekkel találkozunk. De kezdem is, mert hosszú lesz, és kimerítő. A petefészek ciszták: A petefészekben keletkező, folyadékkal telt, betokosodott képleteket nevezzük petefészekcisztának, ezek a tüszőérés normál folyamata alatt is létrejöhetnek…. Tovább »

Nem érdekel, hányan néznek a lábam közé, csináljanak nekem gyereket! – Meddőségi napló

Emlékszem, nem is olyan régen még lányos zavaromban sétáltam be minden alkalommal a nőgyógyászati rendelőbe, s reménykedtem, hogy valahogy mégiscsak elkerülhetem a bűvös vetkőzés szót, és kiszaladhatok, hogy megtartsam titokként a férjemnek, hogy mi rejtőzik odalent. Aztán közben eljött az az időszak, mikor már nem érdekelt többé, nem csak rutinná vált, hogy felüljek, beakasszam a… Tovább »

Véres rémálom az életem – Meddőségi napló

A harmadiktól a hetedik napig szedtem a clostit, és szexinek és boldognak éreztem magam, aztán egyik este az örömmel teljesített kötelességünk után görcsbe rándult a hasam, a nyolcadik napon már komoly fájdalmakkal küzdöttem, görcsölés, szurkálás, képtelen voltam kiegyenesedni, a kilencedik nap délutánján pedig enyhén, de elkezdtem barnázni, másnap délelőtt már nem csak a wc-papírt, hanem… Tovább »

Amit a korai petefészek kimerülésről (POF) tudni kell

Számos tanulmány, cikk mondja, hogy, ej, ráérünk arra még, alig csökken a nők teherbeesési képessége 40 éves koruk előtt, cáfolják, hogy 35 év felett már meredeken csökkenne, és valahogy ilyenkor mindig kimarad az a szomorú tény, hogy bizony, van, akinek már ennél is korábban elkezd ketyegni az az átkozott, tagadott biológiai óra. Aztán megjelennek más… Tovább »

Endometriózis: hogyan gyógyulhatnék meg?

Az endometriózisra a legjobb gyógymód a várandósság, miközben – Murphy szerint – ez a betegség is nagyon sokszor meddőséget okoz. De mégis mit lehet vele tenni? Következzenek a múltkori, endometriózisról szóló bejegyzés után a gyógymódok. 🙂 Miért jó endometriózissal minél előbb gyermeket vállalni? Az endometriózisos nőknek szokták javasolni, hogy minél előbb essenek teherbe, ugyanis evvel… Tovább »

Endometriózis: a láthatatlan gyilkos

Ha megkérdeznétek, melyik meddőséget okozó női betegséget szeretném a legjobban elkerülni, gondolkodás nélkül az endometriózist mondanám. Számomra rémisztőek és mélységesen elszomorítóak azok az adatok, amelyek ehhez a betegséghez kapcsolódnak: világszerte nagyjából 176 millió – azaz minden 10. – nő szenved tőle, nem “csak” a meddőség egyik leggyakoribb okozója, hanem jelentősen rontja az életminőséget, fájdalmat okoz,… Tovább »

Meddőségi kivizsgálás?! – Egy kicsit légy önmagad orvosa

Arról már beszéltünk, mikor forduljunk orvoshoz – legalábbis szerintem, most pedig arról lesz szó, mi fog velünk történni, ha nem jön a várva várt baba. Ahogy pénteken beharangoztam, ezen a héten a meddőségi vizsgálatokról lesz szó. 😛 Hova induljak? Letelt az egy év +-x hónap, kinél mennyi, és elhatározásra jutottunk, hogy lépnünk kéne, na, de merre? Azt… Tovább »

Pánikba esve rohantam az orvoshoz, és remegve tártam szét a lábaim – Meddőségi napló

Hiába hittem a december-januári maratoni ciklusom után, hogy most minden rendben lesz, hiába bíztam, váltottam életmódot, futottam, és táplálkoztam egészségesen, miközben egy lelki hullámvasúton ültem, és a sok ‘nálatok mikor jön a gyerek‘ kérdés miatt igyekeztem minél kevesebb emberrel kommunikálni, úgy tűnt, minden hiába volt. A 30. nap körül elölről kezdődött az egész, drogéria, izgulás,… Tovább »

Kudarcot vallottam, mint nő, és bezárkóztam a bánatommal – Meddőségi napló

Február 1-én a december-januári maratoni ciklusom után egy kis gyógyteás rásegítéssel új ciklust nyitottam, tele reményekkel, hogy most majd minden rendben lesz, visszaáll a régi rend, és remélhetőleg hónap végén produkálok egy dupla csíkos tesztet, kiszámoltam a szülés várható időpontját, és ahogy az lenni szokott, rájöttem az összes előnyére, miért éppen az az egy hónap… Tovább »

Vizsgálatok, melyekre érdemes inkább a terhesség előtt elmenni

De én egészséges vagyok, minek menjek orvoshoz? – kérdezhetnénk, a válasz pedig igen egyszerű, ezek azok a vizsgálatok, melyekre az orvos nagyon hamar elküldene, ha kiderül, hogy sikerült összehozni a gyereket, azonban ha tervezzük, érdemes már előre letudni őket, megspórolva magunknak egy csomó kellemetlenséget, és megkönnyítve az orvosok dolgát. 1. Alap nőgyógyászati vizsgálat + rákszűrés…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!