Cseresznyevirág blog

Inzulinrezisztensként fokozottan felelős leszek a gyerekeim egészségéért

Mikor végre diagnosztizálták nálam az inzulinrezisztenciát, hirtelen ezernyi kérdésemre szolgált feleletül, de ezek a kérdések egyre újabb és újabb kérdéseket vetettek fel bennem. Most már nem volt többé sötét, homályos folt, hogy miért megyünk keresztül mindezen, elvégre az anyagcsere probléma kialakulásának okaira is pontos választ kaptam: genetika és életmód. Hiába maradt szinte rejtve a családunkban… Tovább »

Miért nem oda születnek a gyerekek, ahol várják őket?

Most nem szeretnék mély és filozofikus lenni, és nem szeretném megoldani a társadalmi problémákat, nem akarok senkit hibáztatni, számon kérni, nem akarom megmondani a helyes utat, és nem szeretnék választ kapni a kérdéseimre, mindössze a fájdalmam szeretném megénekelni. Azt a fájdalmat, mely eltölt akkor is, mikor boldog családokat látok, ahol örömmel várják az újszülöttet, azt… Tovább »

A születés misztérium

Szeretjük hangsúlyozni, hogy nők vagyunk, elsősorban emberek, hogy önmagunkért vagyunk szépek, okosak, jófejek, értékesek, hogy mindnyájunk élete egy csoda. Szeretjük azt mondani, hogy nők vagyunk, hiába nincs gyerekünk. És tulajdonképpen igazunk van. Mégis bennünk, nőkben van valami, amit a férfiak nem érthetnek, és nem élhetnek át soha, valami, amit sokszor keresnek, nem értenek, nézik a… Tovább »

A meddőség advent, várakozás

Egy kis adventi sorozatot indítok, hogy az elkövetkező hetekben ne a gondjainkkal foglalkozzunk, azokat tegyük le egy kicsit, és készítsük fel a lelkünket az ünnepre, az ünnepekre, Karácsonyra és az anyaságra, mindkettő egy gyermek érkezése. Készüljünk valahogy úgy, ahogy nem szoktunk, ne csak vásárlással, takarítással, sütéssel-főzéssel, hanem tisztítsuk meg a szívünket, hogy igazán be tudjuk… Tovább »

Magamban láttam a fogantatást – Meddőségi napló

Még apró tündérek lejtik titokzatos táncuk a testemen, ahova lábuk leér, melegség tölt el, s mozdulni sem tudok, ölelésedben fekszem, hatalmas tenyeredben bújik meg a mellem, szívünk dobogása összeér, nem tudom, hol érsz te véget, és hol kezdődök én, összeolvadt a testünk a puha paplan alatt szavak nélkül is egybefolyik a gondolat. Arcunkon a szerelemtől… Tovább »

A könnyen jött babákat irigylem, a nehezen jöttek inspirálnak

Mit érzek akkor, mikor valaki körülöttem bejelenti, hogy érkezik náluk a baba? Mikor azt látom, hogy mindenhol pocakok vesznek körbe? Mikor nap, mint nap elsétálok a játszótér mellett? Elsősorban keserű irigységet, pedig néha olyan jó lenne, ha tudnék együtt örülni velük. Néha szabályosan szorongok egy-egy esküvő, nagy családi vagy baráti találkozó előtt, hogy vajon hányan… Tovább »

Nem várhatom a boldogságot a gyermekemtől

Szeretett, várt kis csillag, akiről ezerszer álmodunk, és nem tudjuk, mikor jön el közénk, mindig fontos lesz, és soha nem fogunk lemondani róla. Egyszer majd meg fog születni, és megkérdezi, mit csináltunk mi a világon nélküle? Egyébként is, ha megszületik, boldogok leszünk, vagy már tűzzük is ki a következő célt, hogy majd, ha… Gyerekkorom óta… Tovább »

Anyák vesznek körbe, akik…

Anyák, akik megmutatták, hogy egy héttel a szülés után tökéletes fitnessmodellek, anyák, akik megmutatták, hogy milyen valójában a test egy vagy több szülés után és anyák, akik vállalták a császárhegüket. Anyák, akik nyilvánosan szoptatnak és anyák, akik vállalják, hogy tápszerezik a gyermekük. Anyák, akikről csodálatos szoptatós, tápszerezős, hordozós, babakocsizós képek születtek. Anyák, akik vállalják, hogy… Tovább »

10 dolog, amiben a meddőség megváltoztatta az anyaságról alkotott képem

Néha elgondolkodom rajta, vajon milyen anya leszek? Próbálok felkészülni, és kihozni magamból a maximumot, készíteni a lelkemet az ünnepre, mikor megérkezik ő hozzánk, s közben várunk, és változunk. Mindennek van pozitívuma és sajnos negatívuma is, de mégis miben változtam meg, és miben leszek másmilyen, mint amilyen lehettem volna, ha rögtön megérkezik hozzánk a kis csoda,… Tovább »

Te tudod, hány éves koráig menstruált édesanyád?

Mikor írtam ide a blogra az összefoglalót a korai petefészek kimerülésről, elgondolkodtam azon, vajon miért van az, hogy nők tömegei futnak bele abba, hogy egy olyan betegség miatt nem megy számukra a teherbeesés, amely nagy valószínűséggel már az édesanyjuknál, esetleg valamelyik nagymamájuknál is fennállt, hiszen az esetek jelentős részében genetikus, ráadásul mindez csupán avval járt volna,… Tovább »

A meddőség úri huncutság?

A szokásos monológommal kezdve ma Magyarországon minden 5. pár meddőnek számít, azaz egy év védekezés nélküli szexuális élettel se sikerül felmutatniuk élő utódot. A meddőség viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy az illető párnak ne lehetne gyereke, sőt, arról beszélünk, hogy fennáll egy negatív helyzet, probléma, akármi, amit meg kell oldani, legyen szó bármilyen egészségügyi… Tovább »

Lépj túl a szüleid árnyékán!

Tegnap írtam róla, milyen fontos, hogy a jó szülőséghez feldolgozzuk saját gyermekkorunk traumáit, illetve arról is, hogy ebben még nekem is van hová fejlődnöm. Ugyanakkor úgy gondolom, nem elég túltennünk magunk saját sérelmeinken, hanem – különösen ilyenkor, mikor úgyis várakozó álláson vagyunk, – érdemes energiát fektetnünk abba, hogy jobbak lehessünk. Ne kövessük el ugyanazokat a… Tovább »

Hogy jó szülő lehess, fel kell dolgoznod a gyermekkorod traumáit

Szeretném azt az időt, amíg várjuk a kis albérlőnk beköltözését a legjobban kihasználni, de nem arra, hogy bulizhassunk, világot lássunk, hanem arra, hogy a lehető legjobb anya lehessek, akit kaphat, ennek pedig egyik legfőbb alappillére, hogy feldolgozzam saját gyermekkorom traumáit, és ne neki(k) kelljen azokért a dolgokért megbűnhődniük, amiket én gyermekként elszenvedtem. Miért fontos feldolgozni… Tovább »

Vendégposzt – Egy rendkívül agresszív HPV után alig maradt valami a méhnyakamból, most mégis gyermeket várok

Munchkin nemrég írt nekem a Facebook-oldalamon, biztatott, elkezdtünk beszélgetni, és elmesélte a történetét, hogy hogyan lett egy majdnem lehetetlen helyzetből édesanya. Fogadjátok szeretettel az ő történetét! 🙂 Te is szívesen megosztanád velünk, hogyan lettél anyuka, vagy hogyan várakoztok? Küldd el nekem a meddovagyokanyaleszek@gmail.com címre, és megjelenik itt! Ma megint olvastam egy szomorú történetet, ami arra… Tovább »

10 dolog, amit a még meg sem fogant gyermekemtől kaptam

Úgy gondolom, az életünk célja valahol az, hogy jobb emberként mehessünk majd el. Lehetne ezt körülírni, hogy tegyük jobbá a világot, de szerintem ez félrevezető lenne, mert sokkal többet számít a szándék. Hitem szerint a világban a legtöbb dolognak célja van, nem a háborúkra és a gonoszságokra gondolok, mert azok elsősorban az ember szabad akaratának… Tovább »

“Na, és nálatok mikor jön a gyerek?” – Meddőségi napló

Jöjjön mindenki kedvenc kérdése, és kedvenc témája, amihez, mint mindenki, én is hozzászólok, úgyis szeretem osztani az észt. 😀 Az ember lánya betölti a 20, 25, 30, vagy akárhány évet, párkapcsolata lesz, férjhez megy, összeköltöznek, diplomát szerez, dolgozik, előléptetik, lakást vesznek, majd házat, és autót, sőt, előfordulhat, hogy előbb-utóbb beköltözik egy kutya is a lakásba,… Tovább »

Felkészülés életünk legszebb és legkomolyabb feladatára

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a gyerekvállalás nem csak életünk legszebb, hanem egyben legkomolyabb feladata is, amikor megérkezik a kis csöppség a családunkba, eleinte teljesen ránk lesz utalva, tőlünk kap mindent, tőlünk tanul mindent, mi leszünk számára az egész világ, és azt hiszem, amennyire tudunk, fel kell rá készülni. 🙂 Az, hogy mennyi időt kapunk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!