Cseresznyevirág blog

Látványosan javulni kezdtek az értékeim – Meddőségi napló

A legutóbb készített hormonpanelemből még egy valami hiányzott, mégpedig a 21. napi hormonsor, bár, mint később kiderült, természetesen ezt nem sikerült eltalálnunk, mivel egészen a 21. napig nem volt ovulációm ebben a ciklusban, de azért a vérvételre végül mégis elmentem, itt pedig több olyan értékre újra ránéztünk, amiket a múltkor is néztek.

48

Mindössze pár hete diétáztam, úgyhogy nem vártam nagy változást, annál nagyobb volt az öröm, mikor végre megküldték a leleteim, hirtelen nem is akartam elhinni, hogy az enyémek.

Kezdjük az elején, régi barátunknál, a pajzsmirigyemnél, akivel már jó ideje játszottunk azt a játékot, hogy emelték a tiroxinadagom, lejjebb ment fél vagy egy egységnyivel, aztán visszaugrott. Nos, ezúttal a minimális emelés és a diéta mellett sikerült végre belépnem a normál tartományba, sőt, megközelíteni a számunkra ideális értéket, azaz a múltkori 5.5 helyett ezúttal 2.5-es TSH-m lett! Ráadásul úgy, hogy még nem telt le az utolsó emelés óta az egy hónap, szóval arra jutottunk a dokimmal, hogy egyelőre nem nyúlunk hozzá, nézzük meg, hogy alakul.

A prolaktinom a napi fél bromocriptinnek köszönhetően 620-ról 75-re csökkent, azaz éppencsak benne maradt a határértékben, de az ideálisnál jóval alacsonyabb lett, így mostantól ezt csak kétnaponta kell szednem. Kezdem úgy érezni, hogy a gyógyszereim számontartására egy külön agyat kéne szerződtetnem, mert ez tényleg olyan, amibe nem tudom, hogy lehet nem belekavarodni.

A tesztoszteronom természetesen nem változott ennyi idő alatt, azonban megnéztük a DHEA-S-t is, ami szintén emelkedett volt, bár nem vészesen, így ki kellett mondanunk, hogy sajnos magas a férfihormonjaimnak az aránya, ezen pedig leginkább az idő, a kitartás, és a szorgalmas diéta segíthet.

Ezúttal megnéztük a D-vitaminom is, legnagyobb meglepetésemre annak ellenére, hogy jó ideje folyamatosan szedem a napi 2000 NE-t, éppencsak átcsusszantam az alsó határon, így ennek a mennyiségét egy kicsivel emeltük. De ezek után tényleg elgondolkodtam, hogy vajon azoknak, akik nem is szednek D-vitamint, nem is töltik tavasztól őszig napon az összes szabadidejük, illetve télen, ha véletlen süt a nap, vajon nekik milyen D-vitamin hiányuk lehet.

A dokim most kicsit elengedte a kezem, három hónap múlva szeretne látni, akkor újra cukorterhelés, inzulinértékek, androgének, pajzsmirigyhormonok, prolaktin, progeszteron. Idegőrlő türelemjáték, de legalább kissé szabadabban az eddigieknél. Ha közben összejönne a baba, természetesen usgyi vérvételre, és soron kívül jelentkezés.

Akkortájt, amikor a dokinál voltam, mondtam, hogy szerintem az önvizsgálataim alapján valamikor a 30-31 nap körül lehetett peteérésem, vagy legalábbis próbálkozott a szervezetem, de ezt már nem tudtuk meg egy újabb vérvételről, mindenesetre erre pontosan 14 napra spontán jött meg a menstruációm. Ezt nagy sikerként könyveltem el.

 

Tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni? Csatlakozz hozzám a Facebookon vagy a Google+-on! Ha szívesen beszélgetnél sorstársakkal, gyere a Facebook-közösségünkbe!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. mikkamakka says:

    Mi újság? Van valami fejlemény? 🙂

  2. cseresznyevirág says: (előzmény @mikkamakka)

    Bocsánat a hosszú hallgatásért! Kicsit rendeznem kellett magamban a gondolataim, de most újult erővel vágok bele, reméljük, happy enddel fog végződni! 🙂
    Hogy haladsz a diétával?


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!